06-01-06

Apen

Hi,
Vandaag weeral vroeg opgestaan om mijn kennis omtrent Japan te vergroten.  Ik heb een fiets gehuurd voor de dag, zeker aan te raden als je in Kyoto bent, kost enkel 500yen.  Na ongeveer 2 uur fietsen door de ontwakende stad bereikte ik mijn doel : "the monkey park", het "apenpark" dus.  Het is juist buiten Kyoto centrum, in de bergen, gelegen.  De aapjes, ongeveer 150, lopen daar vrij rond, er is dus geen afsluiting om de apen daar te houden.  De aapjes mogen door bezoekers gevoederd worden, vandaar dat ze daar ook altijd blijven terugkomen zonder ze te moeten opsluiten, zoals dat bij ons in de zoo gebeurd.  Ik heb er vele foto`s van genomen en zal mijn uiterste best doen er eentje op de site te zetten.
Daarna ben ik doorgereden naar het gouden paviljoen, zeer indrukwekkend, ookal ben je geen bhoedist.  Nu, voor ik hier meer uitgebreid over schrijf moet ik je nog even vertellen dat we hier dus in een bergachtige streek zijn.  Met de fiets wil dat zeggen: klimmen, klimmen, dan even dalen, terug klimmen, ale..het hield niet op.  Moet je ook weten dat dit een Japans fietsje was met een versnelling.  Voor de mensen die mij kennen is het al duidelijk dat ik met mijn knieen tegen mijn kin zat elke keer mijn wiel een omwentelling maakte.  Ale, over dat paviljoen, zoals ik al zei, dat ws heel indrukwekkend.  Een gouden (bladgoud) tempel in het midden van een meer.  Het is moeilijk te beschrijven dus zal ik proberen een foto achter te laten.
 
Tot de volgende
Tom


11:39 Gepost door de reisgenoten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

fietsen Hey jero, ook al zo veel gefietst en gewandeld als tom? dan zal ik maar beginnen trainen om u te kunnen bijhouden als we eens de vesten gaan lopen als ge terug zijt ;-)! amuseer u daar nog super en ik wil ALLES horen als ge terug zijt!
ed x

Gepost door: edwin | 06-01-06

jaja, zo zit dat hej tom, goed idee om een fiets te huren. ik zal trouwens achteraf alle japanse verhalen opnemen op bandopnemer dan kunnen de details niet meer gewist worden en als je dan na al die vele wandeltochten door japan eerder zou willen uitrusten dan sporten dan kan ik de verhalen op casette beluisteren tijdens het joggen.

Gepost door: tint die ook alles wilt horen! | 08-01-06

Fietsen??? Zeg tom,
Ik hoop da ge dan nu toch al wa beter kunt velorijden dan toen ik u komen bezoeken ben, want toen was da toch nie om over naar huis te schrijven als ik het mij nog goed herinner :).

Gepost door: Munges | 11-01-06

De commentaren zijn gesloten.