05-01-06

KYOTO

Dag vrienden
 
De nacht van woensdag op donderdag hebben we nog doorgebracht in Takayama waar we tot onze knieen in de sneeuw zaten.  Woensdag avond leerde ik een gast uit Denemarken kennen, Torr genaamd.  Ik schrijf je dit omdat zijn verhaal mij enorm intrigeerde.  Hij vertelde mij dat hij vele jaren geleden met de fiets vertrokken was in Denemarken, doorgereden naar Pakistan, daar een Belg ontmoet uit Gent, en dan samen met hem naar Tibet gereden was, met de fiets.  Hij heeft ook van Oost naar West Amerika gereden met de fiets en doorheen de Andes in Zuid Amerika.  Ik dacht dat je zulke dingen enkel in de cinema zag.  Was ik er even naast zeg!
 
Vandaag zijn we na een lange reis in Kyoto aangekomen.  Kyoto was de hoofdstad en verblijfplaats van de Japanse emperor voor Tokyo.  Kyoto is ook bekent voor het "verdrag van Kyoto", een soort van reglementering opgemaakt ter bescherming van het milieu, ik denk dat dit dateert van "1989", verbeter me indien dit fout is.  Ook zijn hier enorm veel shrines en tempels.  Jeroen had weer iemand ontmoet via hospitality club die hem door een deeltje van Kyoto ging gidsen en aangezien ik andere dingen wilde zien ben ik er alleen op uitgetrokken.  Na een 7-8 km wandeltocht ben ik het imperial palace van Kyoto gaan bezichtigen.  Het paleis was uiteraard gesloten voor het publiek maar het zien van de grote tuinen, muren en poorten voldeed ruim.  De terugweg was nog eens 7-8 km wat wil zeggen dat ik pomp-af ben (moe in`t Mols).
We verblijven nu in een jeugdherberg met EEN NORMAAL BED, geen tatami dus, eindelijk wat welverdiende rust voor mijn rug.
 
Gegroet
Tom
 
 

12:14 Gepost door de reisgenoten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Een beetje (veel) jaloers ! Hoi boys
Ik zie dat jullie het ginder zeer veel naar de zin hebben. Dat maakt ons jaloers.
Mijnen beste Tom als je het later nog eens in je hoofd haalt om zo'n reis te maken, mag ik dan eens niet meegaan i.p.v. onze Jeroen.
Dan maken wij nen blog met als naam: Het reisverslag van de lange en den dikke of de lange en de grijsharige.
Allé nog veel pret en zet maar veel op de blog das altijd prettig om te lezen? Als ik het versta tenminste.
Wij raden ook onze vrienden aan om jullie via den blog te volgen, reacties zullen wel volgen nu.
De groetjes uit het verre Grootlo

Gepost door: Robert en Annemieke | 05-01-06

schrijfseltje leuk verhaal tom! na zo'n heuse tocht hoop ik dat je kan genieten van de welverdiende rust.

jéRö, hoe was jou dag in kyoto? xx tintel die nu ook in haar bedje kruipt

Gepost door: tint | 06-01-06

Bedden Kunde dan nog wel deftig slapen in een gewoon bed, lange? Nog altij nie gewend aan de zalige tatami om op te slapen? Da komt nog wel... Ooit zulde terug verlangen naar een lekkere harde dunne tatami.

Gepost door: Munges | 11-01-06

De commentaren zijn gesloten.